phf elektromos fűtések fűtőpanelek

Fűtőpanelek hasonlítása (infra + konvekciós fűtés)

 

Itt a valódi fűtőpanelek (infrafűtéssel kombinált konvekciós fűtőtestek) jó tulajdonságairól beszélünk. Itt már csak 3 versenyzőnk van: Atlantic és Radialight elektromos fűtőpanelek, valamint a Climastar kerámia fűtőpanel, mert a norvég Adax csak konvekciós fűtőtesteket gyárt.

FONTOS: a képekre kattintva rögtön a webáruház megfelelő oldalára jut részletes információkat, rendelési lehetőséget találva!

Gyakorlatilag a norvég Adax Neo WIFI árszintjén vásárolhatjuk meg a francia SOLIUS ECODOMO fűtőpanelt, melynek intelligens vezérlése egyedülálló a piacon.

Elektromos fűtőpanelek összehasonlításaNyugodtan használhatjuk a normálnál nagyobb belmagasságú lakásokban, mert az infra sugárzás elősegíti az ilyen helyiségek gazdaságos fűtését is!Ha elé állunk, már 2-3 m távolságból is érezzük, hogy "van fűtés" (infrasugárzás), amit sokan hiányolnak a tisztán konvekciós fűtésű fűtőtesteknél.

A vezérlés a legérzékenyebb 0,1 C fokos hiszterézissel működik. A tárcsán 0,5 fokonként állíthatjuk be a kívánt hőmérsékletet.

A tárcsa gyerekvédelemmel ellátott, azaz bekapcsolva megakadályozható, hogy kisgyermekünk eljátsszon vele, és hideget vagy forróságot állítson be.

Külön "zöld " tárcsával választhatunk az energiatakarékos módok között (pl. szellőztetés, nappali állás, stb), toló kapcsolóval a szokásos fagymentesítő, ki-bekapcsoló, program és Eco módok között.

A csúcs pedig a mozgásérzékelő, melynek segítségével a fűtőpanel a beállításokon túl maximálisan figyelembe veszi a használat közbeni körülményeket.


Áradialight dekorszintben az Atlantic felett van az olasz Radialight KLIMA és DEKO sorozat. A DEKO sajnos csak jóval kisebb teljesítményben érhető el (1000W teljesítményű) viszont egyedülállóan függőleges elhelyezési lehetőséget ad, hiszen csak 43 cm széles!

A KLIMA már kapható 2000W változatban is!

Amikor bekapcsoljuk a DEKO elektromos radiátort, akkor annak  konvekciós és infrapanel technológiáját is használjuk egyszerre.

A konvekciós fűtés segítségével gyorsan elérjük a kívánt hőmérsékletet, az infrapanellel pedig szinten tartjuk azt.

Egy érzékelő megméri a helyiség hőmérsékletét és annak változását minden 30 másodpercben, így szabályozza a két fűtőrész hőleadását, hogy a kívánt hőmérséklet közel állandó  legyen (+/- max. 0,5°C) még akkor is ha külső időjárás változik.

Amikor a helység hőmérséklete eléri a szükséges hőfokot az elektromos radiátor vezérlője leállítja a konvekciós működést, és az infrafűtés gondoskodik a meleg megtartásáról.

Amikor az elektromos radiátor beépített termosztátja érzékeli a hőmérséklet csökkenését, visszakapcsolja a konvekciós hőáramoltatást amíg az szükséges, majd újra kikapcsol és az infrapanel tartja a kellemes komfortérzete adó meleget.

A két fűtés-típus kombinációja lehetővé teszi a helyiség gyors befűtését, a hőmérséklet egyenletes eloszlását és megtartását, az energia ésszerű felhasználását, lecsökkentve ezzel fűtési kiadásainkat.


Radialight KLIMA infra és konvekciós fűtésA RADIALIGHT KLIMA  - Digitális elektromos konvektor + infrapanel egy készülékben!

A Radialight KLIMA egy olyan új generációs olasz termék, amely diszkrét, karcsú és elegáns formavilágával méltó dísze lehet otthonának.

Az elektronikus termosztát LCD kijelzőjén tizedfok pontossággal állítható a szoba hőmérséklete. Gyengéden szórt sugárzó fűtésének köszönhetően pedig rendkívül barátságos meleget varázsol otthonába.

A legfejlettebb beépített funkciók segítségével pedig úgy takaríthat meg energiát, hogy közben a komfortérzet csak javul!

A KLIMA egy ún. DUAL-THERM technológiát használ: két külön elektromos fűtőegység egy rendszerként működik.

A kijelzőn az aktuális hőmérséklet is ellenőrizhető a beállított mellett.

Természetesen fejlett program móddal is rendelkezik: három előre beállított (napközbeni, irodai, hétvégi) gyári program is segíti az Ön életciklusának megfelelő beállítást.


Climastar SMART kerámia fűtőpanel

Climastar

A CLIMASTAR kerámia fűtőpanelek joggal lehetnek a lakás díszei is rendkívül esztétikus megjelenésükkel. Sorolhatnánk a radiátorok közé is, hiszen már hőtároló funkciója is van.

Ahogy a KLIMA, a Climastar Smart széria is IP24 védettségű és kiegészíthető törölközőszárító egységgel is!

A Climastar fűtőpanel kiemelkedő hatékonysággal rendelkezik az egyedülálló Dual-Kherr technológiának köszönhetően, hiszen ezáltal egyesíti magában egy konvekciós radiátor, egy infravörös fűtőpanel és egy hőtárolós kályha minden előnyét.

A Climastar Smart 3 az 1-ben: Konvekciós fűtőtest - Infravörös fűtőpanel - Hőtárolós radiátor

 A Dual-Kherr egy szabadalmaztatott szilícium-oxid-alumínium-oxid kompozit duplamagos hőtároló elem. A szilícium-oxid kiváló hőtároló képességének köszönhetően a Climastar fűtőtestek akár 75%-kal több hő tárolására képesek az olajjal feltöltött hőtároló kályhákhoz képest, miközben az alumínium-oxid remek hővezetőként biztosítja az optimális hőleadást.

Dual-Kherr szabadalmaztatott szilícium kerámia hőtároló elemekre élettartam garanciát biztosít a gyártó.

  • Kemény és ellenálló anyagból készül: A Mohs keménységi skálán 10/9-es keménység (10-es a gyémánt)
  • 75%-os hőtároló képesség, amely minden más rendszernél magasabb
  • Dual Kherr elemek szilícium és alumínium oxid felhasználásával készülnek egyesítve a szilícium kiváló hőtároló és az alumínium átlag feletti hővezető tulajdonságainak előnyeit.
  • Ezáltal tudjuk garantálni a kimagasló hőtároló és hősugárzó hatást is a konvekciós fűtés mellett.
  • Fűtőpanel vásárlás