Fűtőpanelek összehasonlítása

Fűtőpanelek hasonlítása (infra + konvekciós fűtés)

A fűtőpanelek összehasonlítása részben a  valódi fűtőpanelek, azaz infrafűtéssel kombinált konvekciós fűtőtestek jó tulajdonságairól beszélünk.

A cikk írása időpontjában már csak 3 versenyzőnk van: Atlantic és Radialight elektromos fűtőpanelek, valamint a Climastar kerámia fűtőpanel.

Akkor hol is vannak a norvég fűtőpanelek – kérdeznék sokan. Bizony a tisztán konvekciós fűtőtestek között kell keresni, mert a norvég Adax csak konvektorokat gyárt. Lehet az Adax Neo, Glamox vagy a legújabb Adax Compact Wifi is,  mind mind elektromos konvektor, ha szigorúan a fűtési mechanizmust nézzük. Hiszen a panelrész alig meleg, a konvekciós hőáramlás melegíti fel az adott helyiséget. Kitűnő példa erre az Adax Neo is, ahol a dizájn előlap gyakorlatilag csak eltakarja fűtőegységet. Persze ez sokszor jó, például gyerekszobában, ahol a panel hőmérséklete így alacsony marad a fűtés közben is.

Nem a panel fűt, hanem a kerámiamagos fűtőbetét, amely „csak” meleg levegőt készít, és az a fajsúlykülönbség miatt kényszerkeverés (ventilátor) nélkül forog be az adott szobában.

Mik is a valódi fűtőpanelek jellemzői?

Részletesen oldalunkon itt talál leírást: Fűtőtestek fajtái

fűtőpanelek összehasonlítása
SOLIUS NEO DIGITAL belső szerkezet
elektromos fűtőpanelek

Elektromos fűtőpanelek fajtái, tulajdonságaik

Elektromos fűtőpanelek hasonlítása a magyarországi választék alapján, ár és tudás szerint emelkedő sorrendben.

Gyakorlatilag a norvég Adax Neo WIFI árszintjén vásárolhatjuk meg a francia SOLIUS NEO DIGITAL fűtőpanelt, melynek intelligens vezérlése egyedülálló a piacon.

A Solius NEO a közkedvelt Solius Ecodomo típust váltotta nemrég. Nyugodtan használhatjuk a normálnál nagyobb belmagasságú lakásokban, mert az infra sugárzás elősegíti az ilyen helyiségek gazdaságos fűtését is!Ha elé állunk, már 2-3 m távolságból is érezzük, hogy „van fűtés” (infrasugárzás), amit sokan hiányolnak a tisztán konvekciós fűtésű fűtőtesteknél.

A Solius Ecodomo nem véletlenül volt jól bevált itthon. A vezérlés a legérzékenyebb 0,1 C fokos hiszterézissel működött. A tárcsa gyerekvédelemmel volt ellátva, azaz bekapcsolva megakadályozható volt, hogy kisgyermekünk eljátsszon vele, és hideget vagy forróságot állítson be.

Külön „zöld ” tárcsával választhattunk az energiatakarékos módok között (pl. szellőztetés, nappali állás, stb), toló kapcsolóval a szokásos fagymentesítő, ki-bekapcsoló, program és Eco módok között.

A csúcs pedig a mozgásérzékelő volt, melynek segítségével a fűtőpanel a beállításokon túl maximálisan figyelembe veszi a használat közbeni körülményeket.

Atlantic Solius Neo Digital fűtőpanel

A Solius Neo Digital fűtőpanelben már nincs mozgásérzékelés, viszont van programozható termosztát, mellyel nekünk tetsző idősávokban különböző hőmérsékletet adhatunk meg a vezérlés részére, mint egy komoly szobatermosztátban.

Így jelentősen csökkenthető a fogyasztás, hiszen csak akkor működik a fűtőpanel, amikor szükséges. A rezsit az ablaknyitás-érzékelés is csökkenti.

A Solius Neo már az infrával kombinált fűtési mechanizmusa okán is 10-15%-kal kevesebbet fogyaszthat, mint egy elektromos konvektor!

A SOLIUS család különlegessége, hogy álló kivitelben is forgalmazzuk. Az infrafűtésnek hála, 2000 Wattos kivitel is elérhető 45 cm szélességben, így szűkös helyen, fürdőszobában vagy akár egy oszlopon is elhelyezhetjük. (Ez konvektoroknál nem kivitelezhető)

solius neo digital álló fűtőpanel
Solius Neo fűtőpanel vásárlás itt! (katt a képre)

Atlantic Solius WIFI fűtőpanel

A Solius WIFI fűtőpanel már  picit régebben a piacon van. A fűtőpanelek összehasonlítása területén a legfelső szintet képviseli.

Az elegáns, íves kivitelű készülékház optimálisan sugározza a meleget, a  beépített programozható termosztát mindent tud, de ezeket a funkciókat a wifis elérésnek köszönhetően bárhonnan a világon elérhetjük a Cozytouch okostelefonos applikáció segítségével.

Atlantic solius wifi fűtőpanel
Solius WIFI fűtőpanel vásárlás itt! (katt a képre)

Egyéb már nem forgalmazott fűtőpanelek

A fűtőpanelek összehasonlítása fejezetben árszintben az Atlantic felett van az olasz Radialight KLIMA és DEKO sorozat. A DEKO sajnos csak jóval kisebb teljesítményben érhető el (1000W teljesítményű) viszont egyedülállóan függőleges elhelyezési lehetőséget ad, hiszen csak 43 cm széles!

KLIMA már kapható 2000W változatban is!

Amikor bekapcsoljuk a DEKO elektromos radiátort, akkor annak  konvekciós és infrapanel technológiáját is használjuk egyszerre.

A konvekciós fűtés segítségével gyorsan elérjük a kívánt hőmérsékletet, az infrapanellel pedig szinten tartjuk azt.

Egy érzékelő megméri a helyiség hőmérsékletét és annak változását minden 30 másodpercben, így szabályozza a két fűtőrész hőleadását, hogy a kívánt hőmérséklet közel állandó  legyen (+/- max. 0,5°C) még akkor is ha külső időjárás változik.

Amikor a helység hőmérséklete eléri a szükséges hőfokot az elektromos radiátor vezérlője leállítja a konvekciós működést, és az infrafűtés gondoskodik a meleg megtartásáról.

Amikor az elektromos radiátor beépített termosztátja érzékeli a hőmérséklet csökkenését, visszakapcsolja a konvekciós hőáramoltatást amíg az szükséges, majd újra kikapcsol és az infrapanel tartja a kellemes komfortérzete adó meleget.

A két fűtés-típus kombinációja lehetővé teszi a helyiség gyors befűtését, a hőmérséklet egyenletes eloszlását és megtartását, az energia ésszerű felhasználását, lecsökkentve ezzel fűtési kiadásainkat.

KIFUTOTT, sajnos már nem forgalmazzuk!

A RADIALIGHT KLIMA  – Digitális elektromos konvektor + infrapanel egy készülékben!

Radialight KLIMA egy olyan új generációs olasz termék, amely diszkrét, karcsú és elegáns formavilágával méltó dísze lehet otthonának.

Az elektronikus termosztát LCD kijelzőjén tizedfok pontossággal állítható a szoba hőmérséklete. Gyengéden szórt sugárzó fűtésének köszönhetően pedig rendkívül barátságos meleget varázsol otthonába.

A legfejlettebb beépített funkciók segítségével pedig úgy takaríthat meg energiát, hogy közben a komfortérzet csak javul!

A KLIMA egy ún. DUAL-THERM technológiát használ: két külön elektromos fűtőegység egy rendszerként működik.

A kijelzőn az aktuális hőmérséklet is ellenőrizhető a beállított mellett.

Természetesen fejlett program móddal is rendelkezik: három előre beállított (napközbeni, irodai, hétvégi) gyári program is segíti az Ön életciklusának megfelelő beállítást.

KIFUTOTT, sajnos már nem forgalmazzuk!

Climastar

CLIMASTAR kerámia fűtőpanelek joggal lehetnek a lakás díszei is rendkívül esztétikus megjelenésükkel. Sorolhatnánk a radiátorok közé is, hiszen már hőtároló funkciója is van.

Ahogy a KLIMA, a Climastar Smart széria is IP24 védettségű és kiegészíthető törölközőszárító egységgel is!

Climastar fűtőpanel kiemelkedő hatékonysággal rendelkezik az egyedülálló Dual-Kherr technológiának köszönhetően, hiszen ezáltal egyesíti magában egy konvekciós radiátor, egy infravörös fűtőpanel és egy hőtárolós kályha minden előnyét.

A Climastar Smart 3 az 1-ben: Konvekciós fűtőtest – Infravörös fűtőpanel – Hőtárolós radiátor

A Dual-Kherr egy szabadalmaztatott szilícium-oxid-alumínium-oxid kompozit duplamagos hőtároló elem. A szilícium-oxid kiváló hőtároló képességének köszönhetően a Climastar fűtőtestek akár 75%-kal több hő tárolására képesek az olajjal feltöltött hőtároló kályhákhoz képest, miközben az alumínium-oxid remek hővezetőként biztosítja az optimális hőleadást.

Dual-Kherr szabadalmaztatott szilícium kerámia hőtároló elemekre élettartam garanciát biztosít a gyártó.