Radiátorok összehasonlítása

Elektromos radiátorok hasonlítása

Elektromos radiátorok hasonlítása

Az elektromos radiátor vagy villanyradiátor mindhárom fűtési mechanizmussal dolgozik. A fűtőpanelek konvekciós és infrafűtése mellett az elektromos radiátor még hőtárolásra is képes.

Ezek a készülékek már mindent tudnak, amit ma egy elektromos fűtéstől elvárhatunk. Ezért is nevetséges picit a sokak által tévesen használt „norvég radiátor” kifejezés, hiszen a norvég panelek csak konvekciósan fűtenek, egyszerű konvektorok.

Bővebben az elektromos radiátorok fűtési mechanizmusáról honlapunkon itt:

FŰTŐTEST FAJTÁK

A hőtárolási megoldásra több megoldás is létezik. A NIRVANA NEO elektromos radiátor például a készülékház mellett a nagy tömegű öntöttvas fűtőbetétjének is köszönheti az egyenletes meleget.

Az induló széria, az Atlantic NIRVANA radiátor ellenőrzött hőtehetetlenségű elektromos radiátor egyesíti magában a kitűnő kényelmet, minőséget és hatékonyságot egy  francia designban.

elektromos radiátor nirvana

Nirvana Neo elektromos radiátor

Kellemes, egyenletes hőérzetet és hőeloszlást biztosít, 0,1 C Fokos precíziós vezérlésével pedig a leggazdaságosabb elektromos fűtés!

– konvekciós fűtés

– infrafűtés

– kompozit burkolatos hőtároló képesség

– legnagyobb érzékenységű termosztát

öntöttvas fűtőbetét

A francia elektromos radiátorok működése talán a a vizes rendszereknél megszokott nagyobb tömegű radiátorokéra hasonlít, mert ezek még a központi fűtés kikapcsolása után is árasztották a meleget a felfűtés közben eltárolt energiából. Itt ez a hőtehetetlenség már ellenőrzött és szabályzott!

Az elektromos radiátorok jelentősen fejlődtek az elmúlt években.

Ma ezek rendkívül megbízható egységek, amelyek minimális karbantartást enyhe melegítéssel napi rendszerességgel.

Ezek már nem azok az unalmas formatervű régi fűtőtestek, amelyeket a legjobb volt elrejteni…

Az új generációs ATLANTIC radiátorok vonzó külsővel dobják fel a szoba hangulatát a belsőépítészek, lakberendezők nagy örömére is.

Az Atlantic még itt sem áll meg, sőt hazai piacra valójában itt kezdődik a termékválasztéka!

elektromos radiátor

További villanyradiátorok

A különleges Maradja, Onoris vagy Galapagos szériákban már nagy tömegű öntöttvas hőtároló egység segíti az ún. „Gentle Heating„, azaz kellemes fűtés megteremtését, a külső hőmérséklettől független folyamatos melegen tartást .

A vezérlés folyamatosan melegen tartja a fűtőtestet függetlenül a külső hőmérséklettől, azaz nincs érezhető le- és felmelegedés a termosztát kapcsolgatása miatt!

(Részletek az atlanticbolt.hu weboldalon)


Elektromos törölközőszárító radiátorok

A fürdőszobába szánt termosztátos elektromos törölközőszárító radiátorok is tudják mindhárom fűtési módot.

Itt a hőtárolást az acélcsőrendszeren kívül a benne lévő fagyálló folyadék végzi.

KIFUTOTT TERMÉKEK

Bár a fűtőpaneleknél már említettük, valamennyire ide is sorolhatóak a CLIMASTAR kerámia fűtőpaneljei is a Dual-Kherr hőtároló egységei miatt.

Itt a fő fűtőegység konvekciós, hasonló, mint amilyen az Adax Neo-ban van. (Tehát nem az infrafűtés a fő cél) Az infrafűtés és hőtárolás csak másodlagosan jön létre a kerámia előlap miatt!

CLIMASTAR kerámia fűtőpanelek joggal lehetnek a lakás díszei is rendkívül esztétikus megjelenésükkel.

Ahogy a KLIMA, a Climastar Smart széria is IP24 védettségű és kiegészíthető törölközőszárító egységgel is!

Climastar fűtőpanel kiemelkedő hatékonysággal rendelkezik az egyedülálló Dual-Kherr technológiának köszönhetően, hiszen ezáltal egyesíti magában egy konvekciós radiátor, egy infravörös fűtőpanel és egy hőtárolós kályha minden előnyét.

A Climastar Smart 3 az 1-ben: Konvekciós fűtőtest – Infravörös fűtőpanel – Hőtárolós radiátor

A Dual-Kherr egy szabadalmaztatott szilícium-oxid-alumínium-oxid kompozit duplamagos hőtároló elem. A szilícium-oxid kiváló hőtároló képességének köszönhetően a Climastar fűtőtestek akár 75%-kal több hő tárolására képesek az olajjal feltöltött hőtároló kályhákhoz képest, miközben az alumínium-oxid remek hővezetőként biztosítja az optimális hőleadást.

Dual-Kherr szabadalmaztatott szilícium kerámia hőtároló elemekre élettartam garanciát biztosít a gyártó.

  • Kemény és ellenálló anyagból készül: A Mohs keménységi skálán 10/9-es keménység (10-es a gyémánt)
  • 75%-os hőtároló képesség, amely minden más rendszernél magasabb
  • Dual Kherr elemek szilícium és alumínium oxid felhasználásával készülnek egyesítve a szilícium kiváló hőtároló és az alumínium átlag feletti hővezető tulajdonságainak előnyeit.
  • Ezáltal tudjuk garantálni a kimagasló hőtároló és hősugárzó hatást is a konvekciós fűtés mellett.